Nurdan

Nurdan Özdemir Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliğinde eğitim gördü. Yüksek lisansını ODTÜ Elektronik Mühendisliğinde yaptı. Üniversitede iken hayali Türkiye’nin en büyük elektronik firması ASELSAN'da çalışmaktı. Mezuniyetinden önce bu hayalini gerçekleştirdi. ASELSAN'da özgün tasarım telsizlerin üretim ve testlerinin sorumluluğunu yüklendi. Türkiye’nin ilk cep telefonu projesinde çalışmış olmakla her zaman gurur duydu. ASELSAN'daki çalışma hayatı onun için ikinci bir okul oldu. 

Üniversitede ve ASELSAN’da yapmaktan en çok keyif aldığı şey yazılım geliştirmek olan Nurdan yazılım dünyasının içinde olmak amacıyla AYESAŞ’da çalışmaya başladı. AYESAŞ’da aviyonik ve komuta kontrol yazılımlarının geliştirildiği projelerde görev aldı. Sistematik ve süreç odaklı biri olan Nurdan AYESAŞ’da yazılım ve sistem geliştirme süreçlerinin yapılandırılmasına büyük emek harcadı. CMM ve CMMI süreç çalışmalarını yönetti. Proje yönetimiyle tanıştı ve şirketin çeşitli projelerini teklif aşamasından başlayarak yönetti. Bu dönemde proje yönetimi deneyimini geliştirdi.

Yeni şeyler öğrenmek isteği güçlü olan Nurdan, Proje yönetimi konusundaki uzmanlığını Meteksan Savunma’da proje yönetim ofisinin kurulumu ile pekiştirdi. Meteksan Savunma’daki kariyeri süresince Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli projelerinde yöneticilik yaptı. Gururumuz ATAK Helikopterinin atış kontrol radarının geliştirilmesi projesi bunlardan bir tanesi. Proje yönetim sistematiğini ve süreçlerini proje yönetim ofisi bünyesinde kurumsallaştırdı. Meteksan Savunma’daki kurumsallaşma çalışmalarında, PMI PMBOOK proje yönetim rehberini referans olarak kullandı. Proje yönetimi insan kaynağının geliştirilmesi ve PMP sertifikalı proje yönetim profesyonellerinin oluşması için çaba harcadı.

2016 yılında savunma sanayiindeki çalışmalarına nokta koyduğu sırada Meteksan Savunma’nın RF ve elektro-optik sensörlerinin geliştirildiği Algılayıcılar grubunun Program Yöneticiliğini yapmaktaydı.

2017 yılı başında koçluk mesleği ile tanışması hayatını tamamen değiştirdi. House of Human Koçluk Okulundan ICF onaylı Profesyonel Koçluk Sertifikasını aldığı günden beri keyifle koçluk yapıyor. Üniversiteden mezun olduğu gün ASELSAN’da yönetici olan Nurdan tüm kariyeri boyunca yöneticilik görevleri icra etmişti. Bu yönünden aldığı güçle, yine House of Human Koçluk Okulunda Yönetici Koçluğu eğitimini tamamladı. Duygusal zekaya ilgisi ve liderlik için EQ’nun önemine inancı, Adler ve Hayatın Ritmi işbirliği ile gerçekleştirilen Six Seconds Duygusal Zeka Değerlendirici Sertifikasyonu eğitimine katılmasını sağladı. Her eğitimle farkındalıkları arttı, kendi üzerinde yaptığı çalışmalar derinleşti.

Kişisel gelişim ve kişisel farkındalığı ömür boyu sürecek bir yaşam tarzı olarak gören Nurdan liderlik, duygusal zeka ve yöneticilik ekseninde koçluk yapıyor. Vizyonu ile ilham vermeyi, güvene dayalı ilişkiler kurmayı ve başarısı ile göz kamaştırmayı hedefleyen, kişisel farkındalık yolculuğuna hazır ve kendisine yatırım yapmaya istekli profesyonellerle çalışıyor.

Yetişen yeni nesillerin farklılıklarını kabul etmek durumunda olduğumuz günümüzde ve bizi bekleyen baş döndürücü VUCA gelecekte ihtiyacımız olanın “bilgili liderler” yerine “bilge liderler” olduğuna inanıyor. Bilge liderlik yolunda katkı sağlamak üzere duygusal zeka çalıştayları, proje yöneticileri için farkındalık atölyeleri ve yöneticiler için bireysel koçluk seansları gerçekleştiriyor.

Paylaşmak ve katkı sağlamak değerlerini beslediği için sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor. Koçluk organizasyonlarından ICF ve AC tarafından gerçekleştirilen projelerde girişimci kadınlara, üniversite öğrencilerine, mühendislik okuyan kızlarımıza ve genç kadın çalışanlara gönüllü koçluk yapıyor. Proje yönetim organizasyonu PMI Türkiye’nin mentorluk programındaki gönüllü mentorlardan biri.

Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası koçluk organizasyonlarından Association for Coaching (AC) Türkiye Ankara grubunun çalışmalarına gönüllü destek veriyor.

Bilge Liderlik için esin verebildiği sürece kendini başarmış hisseden Nurdan’ın en büyük motivasyonu insanların kendilerinin daha iyi bir versiyonunu yaratmalarına tanıklık etmek.